In een woning aan het Geererf is enige tijd geleden het stoffelijk overschot van de bewoner gevonden. De man bleek al maanden dood te zijn. Buren klagen over stankoverlast.
Volledig scherm
PREMIUM
In een woning aan het Geererf is enige tijd geleden het stoffelijk overschot van de bewoner gevonden. De man bleek al maanden dood te zijn. Buren klagen over stankoverlast. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Stinkend huis na overlijden: wie moet het schoonmaken?

Omwonenden van een woning aan het Geererf in Breda zitten behoorlijk met hun handen in het haar. In en rond hun woningen hangt een lijkgeur en zoemen dikke vliegen, nadat hun buurman maandenlang dood in zijn woning lag. De gemeente geeft echter te kennen dat het schoonmaken van de woning van de gestorven buurman niet haar verantwoordelijkheid is, maar die van de nabestaanden. Maar wat als die niets doen?

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Breda