Martijn Meeuwissen bij een van de locaties in Prinsenbeek waar het sportieve en sociale leven van het dorp samenkomt, de Drie Linden.
Volledig scherm
PREMIUM
Martijn Meeuwissen bij een van de locaties in Prinsenbeek waar het sportieve en sociale leven van het dorp samenkomt, de Drie Linden. © Pix4Profs/René Schotanus

Stilzitten is niks voor Martijn Meeuwissen (24): ‘Ik wil een stem zijn voor jongeren in Breda’

PRINSENBEEK - Een dag telt 24 uur. Toch lijken de dagen van Martijn Meeuwissen twee keer zoveel uren te beslaan. De 24-jarige Prinsenbekenaar is maatschappelijk zeer actief in zijn dorp, volgt een Masteropleiding in Antwerpen en is sinds kort burgerraadslid voor de VVD in Breda. ,,Ik heb aan zes uur slaap genoeg.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Breda