Volledig scherm
© RON MAGIELSE

Stiltefestival Breda dat gericht is op kinderen verder onder nieuwe naam

BREDA - Het Stiltefestival verandert van naam. Het evenement, dat eens in de twee jaar in Breda plaatsvindt, heet voortaan BRIK, Brabants Internationaal Kinderfestival.

In 2011 organiseerde De Stilte voor het eerst het festival. Het Bredase dansgezelschap, dat zich richt op kinderen en jeugd, wilde ermee op laagdrempelige manier kinderen kennis laten maken met dans.

Na vier edities is het dansfestival uitgegroeid tot een volwassen evenement. Daar past volgens De Stilte een nieuwe naam bij. Vandaar de keuze voor BRIK.

Zeventig voorstellingen 

BRIK is een evenement waarvan voor de organisatie een apart team in het leven is geroepen. Onder leiding van Mohammed Elghawy haalt die een kleine zeventig voorstellingen uit binnen- en buitenland naar Breda.

Gezelschappen komen onder meer uit landen als Engeland, Canada, IJsland, Australië, Spanje en Frankrijk. Zij dansen deels gratis in de buitenlucht van Breda. Deels ook binnen op verschillende plekken.

Doelgroep van BRIK is divers. Er is zowel dans voor baby’s als voor tieners. Ook is er een speciaal programma voor scholen.

BRIK is van 5 tot en met 11 juni. Kaarten voor enkele voorstellingen, waaronder voor de première van De Ontspoking van dansgezelschap De Stilte zelf, zijn al te koop. Meer informatie via www.brikfestival.nl.

In samenwerking met indebuurt Breda