Volledig scherm
Een gedenkplek voor de overleden Kaan S. © Frank van der Rijt

Stille tocht voor Kaan S.: 'Hij was een grote broer voor heel de buurt'

UPDATEBREDA - Honderden mensen hebben zich dinsdagavond verzameld voor een stille tocht door Breda ter nagedachtenis van Kaan S. De deelnemers hebben een gedenkplek voor S. ingericht.

Voorop de stoet liep een vrouw met de foto van Kaan. Daarachter een lange rij mensen die Turkse vlaggen, witte rozen en witte ballonnen met zich mee droegen. 

Een nichtje van het slachtoffer gaf aan dat  zij deze tocht wilden lopen om 'bij elkaar te zijn en om uiting te geven aan hun verdriet'. Dat gevoel heerst bij veel mensen die meelopen. Een aantal jongens die Kaan goed kenden noemen hem 'een grote broer voor heel de buurt'. ,,Hij had altijd een lach op zijn gezicht en was altijd positief."

Aan het einde van de tocht werd een gedenkplek voor S. ingericht. De emoties van de verschillende deelnemers liepen hoog op. Zij zocht troost bij elkaar door elkaar vast te pakken en te steunen.

Tekst loopt door na de foto.

Volledig scherm
Honderden mensen lopen mee met de stille tocht door Hoge Vucht in Breda. © BN

Schietpartij

De 26-jarige Kaan S. werd zondagavond neergeschoten in een woning in Breda. Hij zou het slachtoffer zijn geworden van een ripdeal. De politie is tot en met dinsdagavond bezig geweest met sporenonderzoek. Daarna is de woning gesloten door burgemeester Depla.

Volledig scherm
De mensen dragen Trukse vlaggen, witte rozen en witte ballonnen. © BN
Volledig scherm
De politie is maandag bezig met onderzoek in de Sandenburgstraat © Perry Roovers / MaRic Media
Volledig scherm
Deelnemers van de stille toch laten ballonnen op. © Frank van der Rijt
Volledig scherm
Deelnemers van de stille toch laten ballonnen op. © Frank van der Rijt
Volledig scherm
Stille tocht door Hoge Vucht in Breda. © Franka van der Rijt
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda