Volledig scherm
Van zes inbraken in heel 2018 naar - in 2019 - elf inbraken in minder dan een half jaar. De gemeente Baarle-Nassau zet in op extra preventiemaatregelen. © Thinkstock

Stijging aantal inbraken in Baarle-Nassau

BAARLE-NASSAU - Het aantal inbraken in Baarle-Nassau is dit jaar fors gestegen. Van zes inbraken in heel 2018 naar elf tot nu toe in 2019.

CDA-fractielid Thomas Adams sprak onlangs in de gemeenteraad van een ‘plaag’. Een woordvoerder van de gemeente vindt het te prematuur om van een inbraakgolf te spreken. “We nemen het wel serieus en volgen de ontwikkeling nauwlettend. Daarom zetten we nu in op extra preventiemaatregelen.”

Koningsnacht

Adams meldde tevens dat tijdens Koningsnacht een inwoner van de Hoogstratensebaan een grote hoeveelheid goederen op zijn erf aantrof die afkomstig bleken te zijn van recente inbraken in de buurt. Adams: “Waarschijnlijk waren ze daar samengebracht om ze snel op te kunnen laden.”

Uniek geval

De man belde de politie maar kreeg te horen dat hij de spullen zo lang binnen moest zetten omdat de politie niet meteen langs kon komen. “Dit was een uniek geval”, legt de gemeentevoorlichter uit. “Het betrof Koningsnacht. Op dat moment moet de politie prioriteiten stellen met de capaciteit die zij beschikbaar heeft. Hierdoor kan het zijn dat er op dat specifieke moment geen eenheid beschikbaar was om op deze melding te rijden. Normaliter zal de politie op inbraakmeldingen altijd direct rijden.”

  1. Chalet in Strijbeek is na dodelijke brand decor van groot politieonderzoek

    Chalet in Strijbeek is na dodelijke brand decor van groot politieon­der­zoek

    STRIJBEEK - Twee plastic schommels die schijnbaar ongeschonden wat heen en weer wiegen in de wind. Een rode en een gele, hangend aan een houten frame. Ze herinneren aan de vrolijke momenten die kleinkinderen tot en met zaterdag hadden bij hun oma in Strijbeek. Zondag is alles anders, en zijn de speeltoestellen de stille getuigen van een groot politieonderzoek naar de dodelijke brand in het chalet aan de Daesdonckseweg.

In samenwerking met indebuurt Breda