Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Ramon Mangold/ Pix4Profs

Stevige kritiek leidt tot nieuwe gesprekken over Bredase evenementen

BREDA - Na stevige kritiek op de totstandkoming van het nieuwe evenementenbeleid in Breda, gaat wethouder Boaz Adank nu opnieuw praten met alle betrokkenen. Adank schrijft dit in een brief aan de gemeenteraad. 

Vorige week werd de concept-nota over het evenementenbeleid in een commissie van de gemeenteraad besproken. Behalve de nodig kritiek vanuit de raad, waren er ook tien insprekers die zich over nota beklaagden. Onder hen waren bewoners, ondernemers en organisatoren van evenementen. De meesten waren het niet eens met (delen van) de inhoud en ook vonden ze dat ze te weinig betrokken waren bij totstandkoming van de nota. 

Maximum aantal dagen

Kern van de nota is dat het aantal (luidruchtige) evenementen in de Bredase binnenstad niet verder mag groeien dan de laatste jaren het geval was. Voor diverse locaties is een maximum aantal dagen vastgesteld voor evenementen. Verder zal er veel strakker worden gelet op het nakomen van de afspraken die gemaakt zijn met evenementenorganisaties. 

Veel betrokkenen vonden dat de nota te veel ruimte laat, zowel in omvang van het aantal evenementen als bijvoorbeeld het geluid dat geproduceerd mag worden. 

Zo snel mogelijk in gesprek

Wethouder Adank heeft zich de kritiek aangetrokken. 'Ik ga zo snel mogelijk in gesprek met de diverse betrokkenen over de nota om hun wensen, zorgen en aandachtspunten te bespreken,' schrijft hij in de raadsbrief. 

De maand april staat in het teken van gesprekken met belanghebbenden.  Ook worden er dan 'momenten' georganiseerd waarop betrokkenen binnen kunnen lopen met vragen en opmerkingen. In mei wordt een werkatelier gehouden waarvoor belanghebbenden worden uitgenodigd.

Dit moet leiden tot een nieuwe nota die in juni wordt besproken door de gemeenteraad. 

In samenwerking met indebuurt Breda