Stemmen in ‘typisch’ Tuinzigt

VideoBREDA - Raquel loopt wijkcentrum De Nieuwe Meidoorn binnen, gevolgd door een cameraploeg. ,,Ik kom stemmen”, zegt de kleurig geklede Antilliaanse tegen de stembureauleden. Raquel zit midden in de opnames voor Typisch Tuinzigt; in opmaat naar de Europese verkiezingen volgt de EO een aantal bewoners uit de Bredase wijk.

Of het televisieprogramma ook kijkers naar de stembus trekt, durft programmamaker Rolf Vermeer niet te zeggen. ,,Ik weet alleen dat vier van de vijf mensen die we volgen, gaan stemmen.”

Bij de opnames voor de gemeenteraadsverkiezingen merkte Vermeer wél dat de wijkbewoners zich meer gingen interesseren voor politiek: ,,Maar de EU is voor velen toch een ver-van-mijn-bed-show.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Volledig scherm
Fabiënne Rijnders heeft zojuist gestemd. © Casper van Aggelen/Pix4Profs

Niet oordelen

Esmé Landsman (22) denkt dat het programma zou kunnen helpen: ,,Als het verteld wordt door mensen uit de buurt, komt het misschien beter aan.”

Fabiënne Rijnders (18) en haar oma zien dat anders: ,,Bewoners hebben het meer over het verkeerde beeld dat over de wijk geschetst wordt”, zegt oma. En stemmen, dat waren de twee al van plan. Rijnders, die voor Thierry Baudet koos: ,,Anders mag je niet oordelen en ik praat graag mee.”

  1. Afscheid burgemeester Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigingen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’
    PREMIUM

    Afscheid burgemees­ter Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigin­gen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’

    ZUNDERT -Na ruim twaalf jaar neemt Leny Poppe-de Looff vrijdag afscheid als burgemeester van Zundert. Met echtgenoot Piet blikt ze terug. ,,Er waren moeilijke momenten”. Zoals de bedreigingen in de tijd dat ze aan het roer stond van de ontmanteling van Fort Oranje. Maar: ,,We koesteren ook veel mooie herinneringen.” Eén ding is duidelijk: ,,We gaan Zundert zeker missen.”

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (80%)
  • Nee (20%)
4615 stemmen