Het fietstrapje dat uitkomt op het fietspad langs de Aa- of Weerijs.
Volledig scherm
Het fietstrapje dat uitkomt op het fietspad langs de Aa- of Weerijs. © Paul Verlinden

Steil fietstrapje bij Aa- of Weerijs vervangen door lange helling

BREDA - De steile trap op de Aa- of Weerijs-fietsroute in Breda verdwijnt. Het fietspad wordt verlegd en krijgt een lange heling, zodat fietsers hun weg makkelijker kunnen vervolgen en niet meer hoeven afstappen.

Het trapje ligt vlakbij het complex van voetbalvereniging SAB. Vanaf de Ruitersboslaan voert een pad langs het SAB-terrein naar een steile trap met een fietsgootje om op de oeverwal van de Weerijs te komen. Menig fietser ervaart het trapje als erg steil, zeker als er met zware elektrische fietsen gebruik van wordt gemaakt.

Met de aanpassing, die komend voorjaar plaats vindt, moet het fietspad ook beter te vinden zijn. Het gaat dan via het parkeerterrein van SAB een stukje langs de Ruitersboshoeve om via de helling op de dijk langs de Weerijs uit te komen. Ondertussen zijn er ook plannen om op het landgoed bij de hoeve villa’s te bouwen. 

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda