Volledig scherm
De plaats waar de steekpartij heeft plaatsgevonden, onder het viaduct op de Ettensebaan. © MaRicMedia / Perry Roovers

Steekpartij Breda: Depla wil Ettensebaan en carpoolplaats uit ‘anonimiteit’ halen

BREDA - Burgemeester Paul Depla van Breda wil naar aanleiding van de steekpartij onder het viaduct op de Ettensebaan, afgelopen zondagmiddag, maatregelen nemen om de omgeving hier meer uit de anonimiteit te halen. Hij wijst daarbij ook op de nabijgelegen carpoolplaats in de oksel van knooppunt Princeville.

De burgemeester sluit daarbij het plaatsen van camerabewaking niet uit. ,,We gaan de komende tijd onderzoeken of er meer mogelijkheden zijn het gebied veiliger te maken. Het is nu redelijk anoniem, in de sfeer van ‘hier kan ik makkelijk weglopen’.” Het lijkt er volgens de burgemeester op dat rond de Ettensebaan en de carpoolstrook het aantal incidenten toeneemt. 

De ingreep valt onder de serie uiteenlopende maatregelen die de burgemeester voorbereidt na drie incidenten in het afgelopen weekeinde: twee steekincidenten, een met dodelijke afloop aan de Haven, en een aan de Ettensebaan onder het viaduct onder het knooppunt door en een mishandeling elders in de binnenstad.

Ziekenhuis

Een 32-jarige man uit Oudenbosch is onder het viaduct neergestoken, liep drie steekwonden op en is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Vrij snel na het incident werd een 21-jarige verdachte uit Breda opgepakt. Naar later bekend is geworden, blijken de verdachte en het slachtoffer bekenden van elkaar te zijn.

Belangrijkste actie die de burgemeester na overleg maandag met politie en justitie en de horeca onderneemt is preventief fouilleren (in de loop van dit jaar) tijdens de stapavonden. Strakker controleren aan de deur bij de horeca op wapenbezit valt daar ook onder, net als verlichting vol aan in de binnenstad na sluitingstijd en uitbreiding van het sfeerbeheer nu ook op de vrijdagavond.

Volledig scherm
Knooppunt Princeville met de Ettensebaan die er onderdoor gaat en links de carpoolplaats. © Google Maps

In samenwerking met indebuurt Breda