Station Breda: aaneenschakeling van bouwfouten

De verzakking op het busstation bij station Breda is het zoveelste bouwprobleem dat zich daar de afgelopen jaren voordeed. 

Nog vers in het geheugen liggen de stenen die begin dit jaar plotseling stenen uit het plafond vielen waardoor de fietsenstalling aan de centrumkant tijdelijk afgesloten moest worden. Er werd een onderzoek naar de oorzaak ingesteld, maar dat leverde niets op. Boven de fietsenstalling hangt sindsdien een net om reizigers te behoeden voor opnieuw vallende stenen.

Lekkages

En er ging tijdens de bouw van het 140 miljoen euro kostende station nog veel meer mis. Zo lekte het dak waardoor het station herhaalde malen blank kwam te staan. Meer dan eens ging ook het alarm per abuis af waardoor de station keer op keer voor niets ontruimd moest worden. Bovendien kwamen de plafondplaten in de stationshal door een bouwfout naar beneden en klaagde eerder dit jaar Arriva nog dat het busstation eigenlijk te klein was. 

HSL-treinen

Om nog maar te zwijgen over de aanleiding voor de bouw van het station: namelijk de komst van de HSL-treinen. Ondanks dat het station al lang klaar is, doen die nog altijd niet Breda aan. 

Volledig scherm
Eerder dit jaar moest er een net bij het station worden gespannen om eventueel vallende stenen op te vangen. Dat net hangt er nog steeds. © EDWIN WIEKEKENS
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda