Het pand aan de Kloosterlaan dat de NV  Stadsherstel Breda heeft gekocht.
Volledig scherm
Het pand aan de Kloosterlaan dat de NV Stadsherstel Breda heeft gekocht. © NV Stadsherstel/BN DeStem

Stadsherstel Breda koopt gebouw Club Solo aan Kloosterlaan

BREDA - De NV Stadsherstel Breda is de nieuwe eigenaar van het pand Kloosterlaan 138. Dat 19e-eeuwse gebouw is vooral bekend vanwege het opvallende kunstwerk dat voor de deur staat: ‘De Walger’ van Karel Goudsblom.

,,Het pand is goed in orde, al zijn er natuurlijk altijd wat kleine dingen die moeten worden aangepakt. Maar de vorige eigenaar, de stichting Kleio, heeft het prima onderhouden’’, zegt Rob Tebbe, directeur van de NV Stadsherstel. Hij verwacht niet dat er op de korte termijn veel gaat veranderen voor de huurders van het gebouw: ,,De huurders, Club Solo en Zuiderlicht, blijven gewoon zitten. Het is hoe dan ook de bedoeling dat het pand een maatschappelijk-culturele bestemming blijft houden.’’

Grijs verleden

In een grijs verleden maakte het pand aan de Kloosterlaan deel uit van de Chassé-kazerne. Het werd gebruikt voor administratie en opslag. Na de ingebruikname van de Claudius Prinsenlaan in 1954 werd het gebouw gescheiden van de kazerne. In 1960 kreeg de HTS er een onderkomen, gevolgd door handelsschool St.Olof. Na het vertrek van die opleiding is het pand de afgelopen dertig jaar vooral in dienst gebleven als cultureel centrum.

In samenwerking met indebuurt Breda