Volledig scherm
PREMIUM
Het merendeel van de stadionverboden (225) wordt uitgedeeld voor het gooien van brandstichting of vuurwerk. In de bekerfinale tussen Feyenoord en AZ dit jaar gooiden Alkmaarse supporters vuurwerk op het veld van de Kuip. © Pim Ras Fotografie

‘Stadionverbod? Dan koop je toch gewoon een los kaartje’


BREDA – Overlastgevers in het voetbal moeten sneller een stadionverbod aan hun broek krijgen, vinden KNVB en clubs. De voetbalbond liet deze week weten supporters met vuurwerk op de tribune direct met die maatregel te willen bestraffen. Maar stadionverboden blijken gemakkelijk te omzeilen.

Al jaren komt hij bij NAC (‘nee, geen naam in de krant’). Om hem heen ziet hij ze ‘gewoon’ plaatsnemen op de tribune: ,,Mensen met een stadionverbod kwamen altijd al gewoon binnen. Ze blokkeren je seizoenskaart, maar dan koop je gewoon losse kaartjes en je gaat in een ander vak zitten. In al die tientallen jaren dat ik bij NAC zit, heb ik pas één keer gezien dat iemand eruit werd gepikt.”

  1. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

    DEN BOSCH/BREDA - ‘Een kansloze actie van de politie’ noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters vrijdagavond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Breda