Volledig scherm
Fietsen bij het Rat Verlegh Stadion in Breda voorafgaand aan een wedstrijd van NAC. © Ralph Van Wolffelaar

Stadion NAC krijgt een mobiele stalling voor 900 fietsen

BREDA - Bij het NAC-stadion in Breda komen extra mobiele fietsenstallingen tijdens de thuiswedstrijden van NAC. Deze stallingen bieden ruimte aan 900 fietsen. Dat is anderhalf keer zoveel als de capaciteit van de huidige vaste voorziening voor 600 fietsen bij het stadion.

Dit schrijft het college van B&W in antwoord op vragen van D66 en PvdA. In Breda wordt sinds afgelopen weekend strenger gehandhaafd op verkeerd geparkeerde fietsen in met name de binnenstad.

De fractie van D66 en PvdA wilden weten of het strengere beleid ook gevolgen heeft voor de mensen die met de fiets naar NAC gaan. Volgens het college is dit niet het geval. Er wordt enkel ingegrepen bij gevaarlijke situaties of als er routes voor hulpverleners worden geblokkeerd.

1200 mensen

Naar de thuiswedstrijden van NAC komen circa 1.200 mensen per fiets. De helft daarvan kan terecht in de huidige stallingen. Veel anderen zetten hun fiets in de berm tegenover het stadion. 'Als deze fietsen goed vaststaan aan hekken, bomen of andere objecten en geen gevaar opleveren (...) dan worden ze niet verwijderd', aldus het college.

De noodzaak om fietsen in bermen te parkeren wordt binnenkort echter kleiner. 'Inmiddels zijn we zover dat we binnen afzienbare tijd aan de kant van het spoor extra mobielen fietsenstallingen plaatsen als NAC thuis speelt', aldus het college. De gemeente levert de stallingen op de dag voor de wedstrijd aan en NAC verzorgt vervolgens de plaatsing en de verwijdering ervan. 

Volledig scherm
Aan de Rat Verlegh-straat - in de buurt van het spoor - staat nu al een vast fietsenstalling bij het NAC-stadion. © Google

In samenwerking met indebuurt Breda