Volledig scherm
Sporthal De Drie Linden in Prinsenbeek heeft nu energielabel A gekregen. Bestuursvoorzitter Rob Hennekam (links) en wethouder Paul de Beer onthullen het bord. © EDWIN WIEKENS

Sporthal De Drie Linden in Prinsenbeek kan er weer een jaartje of twintig tegen

De Prinsenbeekse sportaccommodatie De Drie Linden is zaterdagmiddag feestelijk geopend door wethouder Paul de Beer, verantwoordelijk voor het gemeentelijk vastgoed.

De Prinsenbeekse sportaccommodatie De Drie Linden is zaterdagmiddag feestelijk geopend door wethouder Paul de Beer, verantwoordelijk voor het gemeentelijk vastgoed.

En ook voor de verduurzaming daarvan, want daarin heeft De Drie Linden door de verbouwing flink gewonnen. De Beer opende het gebouw door het nieuwe energielabel C aan de gevel te onthullen. ,,Naast een hoge energierekening was hier ook een probleem met het comfort'', zei de wethouder binnen bij de opening. 

"Het was 's ochtends maar langzaam warm te krijgen, terwijl het bij volle zalen veel te heet werd. In de basis is het een goed pand, een jaar of twintig oud. Nu kan het er zeker weer twintig jaar tegen. Door een fikse investering is het nu energieneutraal, door de aanleg van nieuwe installaties. Op zowel het gebied van milieu als in het comfort is er een enorme winst geboekt. Dat valt niet altijd te kwantificeren. Er zit nu een warmte-koudesysteem in dat de accommodatie beter verwarmt en zo nodig ook koelt. Ook zijn het dak en de 'schil' rond het gebouw extra geïsoleerd, en ligger er 556 zonnepanelen op het dak'', aldus De Beer.

Quote

Wij zijn superblij met een beter, mooier en duurzamer gebouw. De verbouwing en de verduurza­ming heeft alleen maar voordelen voor de gebruikers

Rob Hennekam, Stichting De Drie Linden

Superblij

Een stelling die wordt onderschreven door Rob Hennekam, van de Stichting De Drie Linden. Zijn organisatie is de schakel tussen de gemeente en de gebruikers van de sporthal. 

"Zie ons als de smeerolie om de accommodatie goed in te zetten. Wij zijn superblij met een beter, mooier en duurzamer gebouw. De verbouwing en de verduurzaming heeft alleen maar voordelen voor de gebruikers. In de zaal hebben we nu led-verlichting, die daardoor op wedstrijdniveau is. Die verlichting helpt ook om het klimaatprobleem in de hal op te lossen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Wij zijn echt trots dat we dit als partner van de gemeente hebben kunnen realiseren. Het was echt een gezamenlijk project.''

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8515 stemmen