Volledig scherm
Omwonenden en weggebruikers vinden de verkeerssituatie bij de spoorwegovergang Spoorstraat – Gageldonkseweg in Prinsenbeek onveilig. foto Frank Poppelaars/het fotoburo

'Spoorwegovergang Prinsenbeek is gevaarlijk'

PRINSENBEEK - Omwonenden en weggebruikers maken zich zorgen over de onveilige verkeerssituatie bij de spoorwegovergang Spoorstraat – Gageldonkseweg in Prinsenbeek.

Sinds de nieuwe inrichting van de Gageldonkseweg en de veranderde voorrangsregels is het er volgens buurtbewoner Johan van Gool niet veiliger op geworden. Ook het aantal passerende treinen en de lengte ervan werken niet mee, vindt hij. "Steeds meer en steeds langere treinen en steeds minder tijd voor de passanten om de spoorweg over te steken", aldus de bezorgde buurtbewoner, die de verkeerssituatie onaanvaardbaar noemt.

"Het is gewoon wachten tot er mensenlevens mee gemoeid zijn. Vaak al ging het maar net goed." Veiligheidsproblemen waren er langer, maar ze zijn volgens Van Gool verergerd toen de Gageldonkseweg een tijdje terug is opgeknapt.

"Bij de overgang heeft het verkeer vanuit de Moskesweg voortaan voorrang, waardoor het verkeer uit de Gageldonkseweg veel langer moet wachten en soms nog net voor een trein probeert over te steken. Daarbij komt nog dat de Gageldonkseweg nu als 30-kilometerzone is ingericht. Daarom is net over het spoor een drempel gelegd, wat de veiligheid ook niet ten goede komt."

In samenwerking met indebuurt Breda