De spoorwegovergang aan de Oosterhoutseweg.
Volledig scherm
De spoorwegovergang aan de Oosterhoutseweg. © Google Streetview

Spoorwegovergang Oosterhoutseweg heeft langste tijd gehad, aldus gedeputeerde Van der Maat

RIJEN/BREDA - Gedeputeerde Christoph Van der Maat verwacht dat ook de spoorwegovergang bij de Oosterhoutseweg in Breda ondertunneld of overbrugd wordt. Dat zegt hij nu in Rijen de kans groot is dat de twee resterende overwegen verdwijnen.

De provincie Noord-Brabant wil beide spoorwegovergangen in Rijen vervangen voor een tunnel of overbrugging. Dat kan als het ministerie van Infrastructuur ook meebetaalt. ,,Hoe mooi, als we in een klap beide overwegen kunnen verwijderen'', zegt gedeputeerde Christoph van der Maat.

Het ministerie wil veiligheid op het spoor verbeteren door het aantal spoorwegovergangen zo veel mogelijk terug te brengen. Dat heeft tot gevolg dat er minder ongevallen en dus minder vertragingen komen. Een direct voordeel voor de spoorverbinding tussen Breda en Tilburg en vervolgens richting Den Bosch-Utrecht. Dat heeft direct ook gevolgen voor de verkeersverbindingen en -veiligheid.

De ondertunneling of overbrugging is ook urgent omdat omdat ProRail volgend jaar het aantal treinen per uur verhoogt naar 14 of 15 in het programma Hoogfrequent Spoor. Dat is nodig om het aantal reizigers te kunnen vervoeren, maar betekent ook dat de spoorbomen een half uur per uur gesloten zijn. 

In samenwerking met indebuurt Breda