Volledig scherm
Leentje Timmermans en Raf Doms mogen binnenkort hun zaak weer openen © Ton Wiggenraad

Spoorhuis in Baarle-Nassau mag weer open

BAARLE-NASSAU - Na bijna vier maanden gesloten te zijn, kan het Spoorhuis aan de grens in Baarle-Nassau nu binnenkort eindelijk voorgoed open.

De zaak zat lang in een juridische strijd verwikkeld, maar woensdag heeft de Raad van State in Den Haag het gewijzigde bestemmingsplan bevestigd en daarmee een einde gemaakt aan de bezwaren van enkele buren.

,,Dit weekend hoop ik open te kunnen, al moet eerst de toen ingetrokken exploitatievergunning terug rond zijn. Een kwestie van dagen", hoopt uitbater Raf Doms.

Het zou kunnen dat de gezellige bistro in de oude douaneloods langs het Bels Lijntje vandaag al open is, misschien pas dit weekend of anders volgende week. Zeker is wel dat nu elk moment de deuren open kunnen gaan. ,,We hebben alles klaar staan en er staat opnieuw personeel klaar. Van zodra de vergunning in orde is, doen we open", lacht Raf. ,,Het is mooi weer dit weekend en natuurlijk moeten wij het op deze locatie vooral hebben van fietstoerisme, dus laat het nu maar vooruit gaan."

Het Spoorhuis en de bijhorende meubel- en interieurzaak Pothuis liggen in het oude station van Baarle naast het 150 jaar oude Bels Lijntje. Ooit was het station het derde grootste station van Nederland. Toen de spoorlijn vorige eeuw in onbruik raakte, werd hier in de jaren '90 een fietspad getrokken. Na ruim twee decennia fietsen is het Bels Lijntje een van de bekendste en meest bereden fietspaden in de regio. Ideaal dus om langs die weg een rustpunt te creëren waar je iets kan drinken of kan lunchen.

In samenwerking met indebuurt Breda