Volledig scherm
Staatssecretaris Sander Dekker en Thierry Aartsen in Prinsenbeek. © Martijn Schraven

Spoedcursus carnaval in Boemeldonck voor staatssecretaris Sander Dekker

PRINSENBEEK - ,,We denken in het noorden vaak dat carnaval alleen draait om bierdrinken en achter de vrouwen aanzitten”, aldus staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs (VVD). ,,Maar er is zoveel meer dan dat.”

Een deel van het lesprogramma zoals Prinsenbeekse basisschoolleerlingen dat krijgen opnemen in het lespakket ‘normen en waarden’ dat de staatssecretaris onlangs aankondigde, gaat hem echter te ver.

,,Het is mooi te zien dat er hier lokaal aandacht wordt besteed aan de regionale tradities. In het landelijke pakket willen we echter de nadruk leggen op de Nederlandse tradities in het algemeen. Dat je om ons land mag zijn wie je bent, verliefd mag worden op wie wilt en mag geloven wat je wilt of ervoor kunt kiezen om niet te geloven.”

Dekker nam zaterdag op uitnodiging van kandidaat-Kamerlid en partijgenoot Thierry Aartsen een kijkje bij de wagenbouwers van c.v. de Black Eagles. Aartsen, zelf fervent carnavalsvierder, heeft bij deze vrolijke aangelegenheid voor worstenbroodjes gezorgd; zijn handelsmerk deze verkiezingscampagne.

In aanwezigheid van Prins Dionisius LI van Boemeldonck krijgt Dekker een spoedcursus carnavalsviering aangeboden door de Beeckse Algemene Karnavalsstichting B.A.K.) Hierbij blijkt dat het begrip dansmarieke de staatssecretaris volledig vreemd is. Net als veel andere typische gebruiken en begrippen.

,,Mijn basiskennis van carnaval is heel minimaal”, geeft Dekker eerlijk toe. Na afloop van de presentatie laat hij weten ,,Onder de indruk” te zijn van de van de ondernemersgeest van de Brabanders en de belangrijke plek die de verenigingen in de gemeenschap innemen.

#vvd #Staatssecretaris verheven in adelstand #campagne Een foto die is geplaatst door null (@) op 18 Feb 2017 om 13:10 PST

In samenwerking met indebuurt Breda