Volledig scherm
PREMIUM
Op de extra ruime wipkip in Speeltuin Ploegstraat kunnen kleintjes gezellig zitten. © Pix4Profs/René Schotanus

Speeltuin Ploegstraat: al dik zestig jaar Bredaas best bewaarde ‘geheim’

BuitenspelenWaar kunnen kinderen in West-Brabant naartoe om vrijuit te bewegen, te ontdekken en te leren hun grenzen te verleggen? In deel 6 van deze serie: Speeltuin Ploegstraat. Deze plek in Breda is een verborgen parel als het om speelplezier gaat. Verscholen achter huizen ligt een zee aan ruimte voor spelende kinderen.

Speeltuin Ploegstraat

Speeltuin Ploegstraat, Ploegstraat 89-bis, Breda. Open (tijdens zomertijd) van ma t/m vrij: 10-18 uur, zaterdag: 10-17 en zondag 11-17. Tijdens wintertijd aangepaste dagen/tijden. Toegang is gratis. https://www.facebook.com/pages/Speeltuin-Ploegstraat-Breda/205783342787158

Een verborgen parel in de stad, dat is Speeltuin Ploegstraat zeker. Misschien zelfs iets té goed verborgen, want wie niet beter weet, vindt de speeltuin niet als ie door de Ploegstraat rijdt. Het speelterrein is bereikbaar via een kleine doorgang tussen twee woningen door. Wie dit paadje eenmaal heeft ontdekt, wil niet meer naar huis!

  1. Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Bierconsumptie zit weer in de lift’
    PREMIUM
    interview + video

    Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Biercon­sump­tie zit weer in de lift’

    BREDA - Nicolas Bartholomeeusen werd geboren aan de Bredabaan in Maria-ter-Heide bij Brasschaat in België. Die weg voert in één lange rechte lijn door Wuustwezel en Zundert naar Breda. Bartholomeeusen zegt niet dat dat hij voorbestemd was om directeur te worden van Bierbrouwerij AB Inbev, met het hoofdkantoor in Breda. Maar hij beaamt dat het mooi toeval is. “Ik voel me hier goed thuis. We kwamen vroeger vaak in Breda en West-Brabant, dus ik ken de omgeving.”

In samenwerking met indebuurt Breda