Volledig scherm
PREMIUM
Kabonk krijgt speeltoestellen voor peuters, glijbanen, een voetbalkooi, en free-run-zone en trampolines. Foto ter illustratie. © shutterstock

Speelpark met zeven verdiepingen opent in maart op Breepark

BREDA - Op Breepark openen dit voorjaar speelpark Kabonk en restaurant Pannenkoekwaus. Daarmee is de invulling van het evenementencomplex bijna compleet, tweeënhalf jaar na de opening van het terrein.

Kabonk, recht tegenover de McDonalds, telt zeven verdiepingen en heeft een oppervlak van ruim 3.300 vierkante meter. ,,Gigantisch voor Bredase begrippen”, is manager Bart Verwijmeren enthousiast. ,,Ik denk dat ook elders in het land niet snel zo'n groot speelpark te vinden is.”

  1. Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlijke ingreep’
    PREMIUM

    Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlij­ke ingreep’

    BREDA - Voor wie zich afvraagt waar die enorme zwarte buizen voor nodig zijn op de Lunetstraat: het warmtenet van Breda breidt uit. Zitten er nu zo’n 20.000 woningen op wat in de volksmond wel stadsverwarming heet, daar komen binnen nu en pakweg vijf tot tien jaar 5.000 huizen en ook bedrijven bij. Er wordt vijf kilometer aan extra hoofdleiding gelegd, om de ‘warmtering’ te sluiten.

In samenwerking met indebuurt Breda