Volledig scherm
Het auditorium van het De Nassau aan de De la Reijweg in Breda. © Johan Wouters / het fotoburo

Spannend: op De Nassau en Orion in Breda moet dit jaar worden geloot

BREDA - Op De Nassau en het Orion College Breda moet worden geloot om duidelijk te maken welke leerlingen er het volgende schooljaar terecht kunnen. Op De Nassau gaat het om ruim honderd scholieren en op het Orion Lyceum om negen leerlingen.

Dat zegt Frits van der Zalm, de voorzitter van de aanmeldingscommissie van het voortgezet onderwijs in Breda.

Volledig scherm
Aanmeldingen voortgezet onderwijs Breda © VO Breda

Van de zestien scholen hoeft er dus alleen bij twee te worden geloot. Vorig jaar was dat nog het geval bij vier Bredase middelbare scholen. De Nassau heeft dit jaar het grootste aantal aanmeldingen: 432. Er is plaats voor 324 leerlingen.

Ook het Newman College heeft te veel aanmeldingen gekregen: 277, waar ruimte is voor 270 leerlingen. Omdat het ‘overschot’ van zeven leerlingen wel valt te verdelen over de klassen, heeft de directie van het Newman besloten om toch niet te loten. Dus iedereen die voor deze school heeft gekozen is zeker van een plaats.

Dat gaat niet op voor negen leerlingen die in eerste instantie hebben gekozen voor het Orion Lyceum. Daar is slechts plaats voor veertig scholieren. Omdat er zich 49 leerlingen hebben aangemeld is het noodzakelijk om te loten.

De populariteit van De Nassau neemt toe. Vorig jaar waren er 387 aanmeldingen. Het Orion telde vorig jaar vijftig aanmeldingen.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7273 stemmen