Volledig scherm
Spanjaardsgat Festival in Breda © Freek de Swart

Spanjaardsgat trapt af met The Greatest Showman

BREDA - Filmliefhebbers en sterrenaanbidders kijken deze dagen hun ogen uit in Breda. Het Spanjaardsgat Festival wordt woensdagavond om 21:30 uur officieel geopend met de openluchtfilm The Greatest Showman. 

In de singel van Breda is het Spanjaardsgat Festival begonnen met een voorstelling van The Greatest Showman. De film werd hierbij ondersteund door beiaardier Paul Maassen en jeugdcircus Woenzini.

Meer jongeren aantrekken. Dat is het doel dat festivaldirecteur Jos Taalman en zijn team dit jaar voor zichzelf hebben gesteld. Om dit te bereiken heeft het festival onder andere meer ruimte gemaakt voor Nederlandstalige muziek. ,,Dat wordt een avond vol Hollandse hits, van Sonneveld tot Borstato", verklaart Taalman. Ook werkt het Spanjaardsgat Festival deze editie samen met leerlingen van de Nieuwe Veste. Zij zullen aankomende maandag dan ook een dansvoorstelling geven. Iets wat volgens de festivaldirecteur past bij de filosofie van het evenement. ,,We geven amateurs graag een podium wat ze anders nooit krijgen met professioneel geluid en goede belichting."

De Bredase Belg Robin Vandenberghe kan niet wachten tot The Greatest Showman begint. Gekleed naar de dresscode, showman, is hij dan ook al ruim van te voren aanwezig. ,,Ik heb de film al zeker twintig keer gezien en herken mezelf erin", zegt de Belg die net als het hoofdpersonage lang werkzaam was in de entertainmentwereld. De openluchtbioscoop zelf noemt hij sfeervoller dan een gewone donkere theaterzaal. ,,Ik kan er roken en het is gezelliger met zo'n verlichte toren op de achtergrond." 

Even later komt er niet alleen licht vanuit de kerktoren, maar ook klokkenmuziek die past bij het thema van de film. Samen met een kort optreden van een jeugdcircus vormen ze volgens manager van Pathé bioscopen Saskia de Ruiter het hart van de avond. ,,Verscheidenheid en de samenwerking van verschillende expertises staan bij het Spanjaardsgat Festival centraal." Bang dat de gratis filmvoorstelling voor lege zalen zorgt in haar bioscoop is De Ruiter niet. ,,Dit is ons cadeautje aan Breda zodat mensen zich helemaal kunnen onderdompelen in de film."

Het festival is gratis en duurt nog tot 27 mei.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Wie moet het seizoen afmaken als hoofdtrainer van NAC?

Wie moet het seizoen afmaken als hoofdtrainer van NAC?

  • Eric Hellemons (5%)
  • Rob Penders (13%)
  • Ruud Brood (47%)
  • Robert Maaskant (14%)
  • iemand anders... (21%)
3982 stemmen