Volledig scherm
© SBS6

SP-fractie in Tweede Kamer wil opheldering over weigeren gekleurde stappers in Breda

BREDA - De SP-fractie in de Tweede Kamer wil opheldering van minister Asscher van Sociale Zaken naar aanleiding van de uitzending van Undercover in Nederland van afgelopen zondag. Daar was te zien hoe stappers mogelijk op basis van huidskleur of afkomst werden geweigerd in het Bredase uitgaansleven.

Bij monde van Tweede Kamerlid Sadet Karabulut wil de SP een reactie van minister Asscher naar aanleiding van de reportage van het programma van Alberto Stegeman, waarin te zien was hoe stappers met een allochtone achtergrond bij minstens vier zaken aan de deur werden geweigerd waar blank publiek kon doorlopen.

Horeca-ondernemers in Breda, burgemeester en politie gaan spraken eerder af met elkaar woensdag in gesprek te gaan naar aanleiding van het SBS6-programma. Tot die tijd willen de betrokken zaken niet reageren.

Een jaar geleden was Stegeman ook in Breda om in het geniep te filmen in de bibliotheek in het centrum van de stad. Toen directeur Gertjan Endedijk daar achter kwam, zette hij de filmploeg op straat. Onbekend is wat toen de aanleiding was.

In samenwerking met indebuurt Breda