Volledig scherm
Archieffoto van de sociale werkplaats in Breda, tijdens een open dag. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

SP: Breda komt Wet Sociale Werkvoorziening niet na

BREDA - Medewerkers van de sociale werkplaats moeten volgens de wet betrokken worden bij de uitvoering van de Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw). Maar zo’n verordening ontbreekt in Breda sinds 2015, zegt de Bredase tak van de SP.

Daarom pleit de partij er in een bespreeknotitie alsnog voor een verordening op te stellen, die ‘ervoor zorgt dat SW-medewerkers worden betrokken bij de uitvoering van de wet, en daarmee de totstandkoming van het beleid voor deze groep met een arbeidsbeperking’, aldus Boi Boi Huong van SP Breda.

,,Na het diverse malen stellen van raadsvragen en eigen onderzoek, kwamen wij tot de ontdekking dat onze gemeente sinds 2015 geen verordening heeft”, stelt het raadslid.

,,Donderdag 8 november werd dit tijdens de begrotingsraad erkend door verantwoordelijk wethouder Boaz Adank. Sinds de Verordening cliëntenparticipatie De Brug op 1 september 2015 verviel, worden de belangen van SW-medewerkers niet langer behartigd op basis van het betreffende wetsartikel.”

Zo snel mogelijk

Daardoor zou het voor de 1200 werknemers van ATEA sindsdien onmogelijk zijn om via wettelijke wegen de zorgen te uiten over zaken als werkomstandigheden en organisatie. ,,Gelet op het door het college voor het eerste kwartaal van 2019 aangekondigde SW-beleid, moet de verordening er alsnog zo snel mogelijk komen. Wat de SP betreft kan het niet zo zijn dat SW-medewerkers opnieuw buitenspel gezet worden, omdat de gemeente de wet niet nakomt.”

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (77%)
  • Nee (23%)
6090 stemmen