Sovak opent cliëntencafé

Marja Klein Obbink

TERHEIJDEN - Zorginstelling Sovak in Terheijden krijgen een eigen café. Aan het Koningsveld 1 opent op 15 januari het cliëntencafé, waar de cliënten met een verstandelijke beperking samen met hun ouders of familie een kopje koffie kunnen drinken, een spelletje kunnen doen en waar af en toe ook muziekoptredens zijn.

,,Er was veel vraag naar", zegt teamcoach Lieveke Jespers over het café. ,,Als ouders of familie op bezoek komen  moeten onze cliënten ze vaak ontvangen in de huiskamer. Zo'n huiskamer is niet heel groot en soms voelt het bezoek zich daar in de weg zitten. Of ze missen een stukje privacy. Anderen gaan een eindje wandelen. In een café kun je op je gemak met je familie zitten, een kopje koffie drinken en, dat is ook leuk, andere ouders ontmoeten. Dat is altijd fijn." Het café wordt ondergebracht in het activiteitencentrum. Behalve een bar komt er ook een een kast met spelletjes, kun je er airhockey spelen, wordt er muziek en af en toe een film gedraaid. Er wordt geen alcohol geschonken. De voorzitter van de cliëntenraad opent het café.

  1. Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    PRINSENBEEK - Ria (67) en Ton (66) Naber uit Prinsenbeek kregen donderdagochtend bezoek van wijkagent Erik Jan Bosma. Een vrolijk bloemetje van de politie vond hij wel op zijn plaats, als dank voor de kordate reddingsactie woensdag aan de Polderweg. Door snel handelen van het echtpaar kon een 96-jarige dorpsgenoot met een scootmobiel net op tijd uit een diepe sloot vol water worden gered.

In samenwerking met indebuurt Breda