Volledig scherm
PREMIUM
Bakker Dennis de Jong met de songfestivaltompoes. © Pix4Profs-Ron Magielse

Songfestivalgekte: dit gebeurt er in West-Brabant

BREDA - Tompoezen met het hoofd van Duncan Laurence erop, dineren in songfestivalthema, uitgedost naar het homocafé of de finale in een bioscoopzaal zien. Verschillende Bredase ondernemers haken in op het Eurovisiesongfestival dat deze week plaatsvindt in Tel Aviv, Israël. ‘Het is afwachten of het aanslaat.’

Of het Nederlands elftal speelt of Duncan Laurence acte de présence geeft, het maakt voor De Jong Deli in Breda en Teteringen niet uit. De bakkerij trekt  alles uit de kast om bijpassende lekkernijen te maken. ,,Dit keer worden het oranje tompoezen met het hoofd van Duncan Laurence erop", vertelt eigenaar Dennis de Jong. 

  1. Eis: 200 uur werkstraf voor Willem II-supporter na rellen bij NAC
    PREMIUM

    Eis: 200 uur werkstraf voor Willem II-supporter na rellen bij NAC

    BREDA/TILBURG - Hij zou het zo weer doen, verklaart Tilburger Bjorn S. (43). Tijdens de zware rellen vorig jaar na de wedstrijd NAC-Willem II spoot hij met een brandblusser door een spleet van de scheidingswand. ,,In de hoop dat het rustiger zou worden”, verklaart hij later. ,,Als het hek zou openen, zouden er doden vallen. Wij waren met maar zevenhonderd man. De politie stond er wel, maar deed niets. Wat ik deed, werkte de-escalerend.”

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7336 stemmen