Volledig scherm
Kinderen vangen snoepjes uit de lucht tijdens het snoepdroppen. Foto: Else Loof

Snoepjes vangen tijdens Rijsbergse vliegerdagen

RIJSBERGEN - ,,Een vliegeraar is nooit tevreden over het weer, maar ík zeg dat het goed is vandaag.” René van Daal, voorzitter van stichting Rijsbergse vliegerdagen, straalt van oor tot oor. 

Waren er zaterdagochtend nog enkele storende regenbuitjes, de rest van het weekend is het prachtig vliegerweer gebleken. Mét een unicum op zaterdagavond: een lekkere westenwind bij het nachtvliegeren. ,,Dat maak je niet vaak mee, 's avonds nog fijne wind”, aldus de voorzitter. 

Ongeveer 1.500 toeschouwers, zo schat de voorzitter, stonden zaterdagavond langs het veld in Rijsbergen. Ze kregen een schouwspel voorgeschoteld waarbij tientallen met ledverlichting en reflectorbanden beplakte vliegers voorbij kwamen.

Zowel op zaterdag als zondag zijn er demonstraties en sieren tientallen bontgekleurde vliegers de Rijsbergse skyline. Olifanten, paarden en octopussen dansen op de wind. Geoefende vliegeraars tonen hoe ze hun kite’s strak in formatie kunnen laten vliegen.

Steevast al jaren favoriet bij de jongste bezoekers: de snoepdropping waarbij een vlieger een zakje snoep naar boven brengt om deze vervolgens over de gereedstaande kinderen uit te strooien. Daarvoor willen de meesten hun spel in de zandbak of bij de springkussens graag even onderbreken.

Volledig scherm
Kiki Clarijs (5 jaar) uit Breda oefent met haar zelfgemaakte vlieger. Foto: Else Loof
Volledig scherm
Formatievliegen. Foto: Else Loof

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5711 stemmen