Snelkraak op telefoonwinkel Breda, Tilburgse verdachten aangehouden na vluchtpoging

VIDEOBREDA - Aan het Edisonplein in Breda is zondagnacht een snelkraak gepleegd op een telefoonwinkel. De twee verdachten probeerden na de kraak te vluchten en sprongen in een sloot om aan de politie te ontkomen, maar dat was tevergeefs.

Het alarm van de telefoonwinkel werd rond 04.15 uur geactiveerd, nadat er met geweld een ruit werd vernield. Een getuige zag twee personen op een scooter wegrijden in de richting van winkelcentrum Hoge Vught. Agenten die naar de telefoonwinkel reden, zagen op de Edisonstraat twee mannen op een scooter zonder verlichting rijden. 

Doordat de bestuurder van de politie schrok, gleden beide verdachten met de scooter onderuit. De twee mannen renden meteen weg in de richting van het Liniepark en probeerden zich in het water te verschuilen.

Verdachten komen uit Tilburg

Met behulp van een hondengeleider en zijn diensthond werden de verdachten uit het water gehaald en aangehouden. De verdachten, beiden uit Tilburg, zitten vast voor verder onderzoek.

Bij de scooter werd een tas met buit aangetroffen. Wat de twee Tilburgers precies buit probeerden te maken, is onbekend.

De telefoonwinkel na de snelkraak.
Volledig scherm
De telefoonwinkel na de snelkraak. © MaRicMedia / Perry Roovers
De telefoonwinkel na de snelkraak.
Volledig scherm
De telefoonwinkel na de snelkraak. © MaRicMedia / Perry Roovers
  1. Breda kan wel leven met coronamaatregelen: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    Breda kan wel leven met coronamaat­re­ge­len: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    BREDA - Twee op de drie inwoners van Breda heeft geen moeite met de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus te bestrijden. Dat wil niet zeggen dat ze het er niet moeilijk mee hebben. Zo vindt 13 procent van de Bredanaars het jammer dat een bezoek aan verpleeghuis of andere zorginstelling er even niet in zit. Aan de andere kant leidt de situatie ook tot saamhorigheid: ‘Dit ken ik alleen maar uit de jaren ’50 en ‘60’.

In samenwerking met indebuurt Breda