Volledig scherm
PREMIUM
BREDA, De A27 met flats Heusdenhout op de achtergrond. Pix4Profs/René Schotanus © Pix4Profs/René Schotanus

Snelheid A27? ‘Dit is niet aan het college’

BREDA - In de wijk Heusdenhout snakken ze naar verlaging van de snelheid op de A27. De snelweg schampt de wijk, mensen hebben last van geluid en luchtvervuiling. Maar wat zijn de kansen om de snelheid van 130 km naar 80 km per uur terug te krijgen? B en W zien in ieder geval voor zichzelf geen rol weggelegd en verwijzen door naar Rijkswaterstaat en het ministerie.

Gevraagd naar wat het college (VVD, D66 en PvdA) vindt van de oproep van de wijkraad Heusdenhout de snelheid te verlagen reageren B en W: ,,Rijkswaterstaat beheert de snelwegen, waaronder ook de A27. De minister besluit over snelheden op de rijkswegen. Dit is dus niet aan het college van Breda.” Wijkraadvoorzitter Rien Brans, die een actie voorbereid om de snelheid verlaagd te krijgen, vindt dat wel heel kort door de bocht: ,,Het lijkt mij dat het college op z’n minst de morele plicht heeft om mee te denken. Het gaat om de volksgezondheid, dat lijkt me reden genoeg.”

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda