Volledig scherm
© Thinkstock

Snap Fitness in Prinsenbeek moet dicht van gemeente Breda

Snap Fitness in Prinsenbeek moet dicht omdat het gebruik van het pand aan de Schoolstraat in strijd is met het bestemmingsplan. Dit kreeg eigenaar Antoine Jolie gisteren te horen van een jurist van de Gemeente Breda.

Na controle in april heeft de gemeente vastgesteld dat er bij de sportschool sprake was van een illegale situatie. Volgens Jolie is dat helemaal niet waar. ,,Vorig jaar september heb ik hierover met de gemeente contact gehad en toen is mij per mail bevestigd dat de fitness onder het bestemmingsplan valt.''

De gemeente bekende hem gisteren dat er een fout is gemaakt, maar heeft besloten toch over te gaan tot handhaving, werd hem gemeld. Volgens een gemeentewoordvoerster is de wethouder gedwongen te handhaven, maar gaat de gemeente met de eigenaar om tafel om de ontstane situatie te bespreken.

Snap fitness Prinsenbeek heeft in januari de deuren geopend in de voormalige bibliotheek. Leden kunnen er dag en nacht terecht. De gemeente stuitte op de illegale situatie bij een controle, toen bewoners in de appartementen erboven hadden aangegeven dat zij de sportschool 's nachts dicht wilde hebben in verband met geluidsoverlast.

Hoewel de eigenaar naar eigen zeggen zwart op wit heeft dat zijn zaak valt onder de daar geldende bestemming, heeft de gemeente toch besloten om te gaan handhaven.

Jolie wacht eerst de toegezegde brief van de gemeente af, om zich daarna met een advocaat te beraden op eventuele juridische vervolgstappen.

In samenwerking met indebuurt Breda