Volledig scherm
© Getty Images

Smoort Brabantse strijd tegen drugsmaffia in overleg?

DEN BOSCH - De Brabantse strijd tegen de drugscriminaliteit smoort in vergaderingen, bijpraatsessies en andere organisatorische bijzaken. De VVD-fractie in Provinciale Staten zet daarom grote vraagtekens bij het functioneren van samenwerkingsverbanden als ‘Samen Sterk in Brabant’. 

Volledig scherm
De Hoevense VVD-Statenlid Wilma Dirken. © Edmund Messerschmidt / Het Fotob

Dat project richt zich op de bestrijding van illegale afvaldumpingen. De liberalen willen dat de Zuidelijke Rekenkamer onderzoek gaat doen naar het reilen en zeilen bij ‘Samen Sterk’.

,,We komen tijdens onze bezoeken in het buitengebied regelmatig handhavers tegen die zeggen dat er heel wat verbeterpunten zijn bij het project ‘Samen Sterk in Brabant’’, zegt Wilma Dirken, VVD-Statenlid uit Hoeven. ,,Wat we bijvoorbeeld horen is dat er te veel tijd wordt besteed aan organiseren, vergaderen, praten en andere overlegstructuren.’’

Quote

Het is niet dat er daar niks aan de hand is.

Wilma Dirken, Lid van Provinciale Staten voor de VVD

Al die rompslomp gaat ten kostte van de aanpak in het buitengebied zelf, vreest Dirken. ,,En het is niet dat er daar niks aan de hand is. Maar omdat we niet precies weten wat er speelt, willen we dat de Rekenkamer onderzoek gaat doen’’, aldus de Hoevense liberaal, die overigens vindt dat ook de Brabantse omgevingsdiensten onderzocht mogen worden.

De Zuidelijke Rekenkamer doet zijn werk in Brabant en Limburg. Het is een onafhankelijke instelling die kijkt of de provincies de belastingcenten zinnig, zuinig en zorgvuldig uitgeven. De Rekenkamer mag helemaal zelf bepalen wat er wordt onderzocht, maar kan zich ook laten leiden door verzoeken uit de Staten zelf. Dat de VVD nu met zijn onderzoeksvoorstel komt, heeft alles te maken met het feit dat de Rekenkamer nu bespreekt wat er volgend jaar allemaal onder de loep kan worden genomen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda