Volledig scherm
© Ramon Mangold/het fotoburo

'Sluiting Club Reeperbahn in Breda was rechtmatig'

BREDA - Club Reeperbahn, de seksclub aan de Belcrumweg in Breda, heeft een rechtszaak over de sluiting van het bordeel bijna drie jaar geleden, verloren. Volgens de Raad van State was de sluiting in december 2013 op last van toenmalig burgemeester Peter van der Velden rechtmatig. Juan Carlos Reina, destijds eigenaar van de club, bijgestaan door zijn raadsman Corné Spitters heeft dat altijd betwist.

Volgens hem was sluiting een buitensporig zware straf voor het feit dat bij twee politiecontroles een tweetal werkzame prostituees in de club niet de vereiste papieren konden laten zien.

De uitspraak betekent een opsteker voor de gemeente Breda die woensdag niet wilde reageren op het vonnis. De gemeente riskeerde een forse schadeclaim als de Raad van State het bordeel in het gelijk had gesteld.

Overigens ging Club Reeperbahn een paar weken geleden wel weer open. De echtgenote van Reina, Hannah Beyd, voerde met succes anderhalf jaar lang een juridisch gevecht met de gemeente om die zover te krijgen het bordeel op haar naam te zetten. Dat lukte pas na tussenkomst van de rechter.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

.

In samenwerking met indebuurt Breda