Volledig scherm
Grote Markt, stadhuis Breda. Derde van links Klaas Dijkhoff - zonder baard! - als de baron. Links wethouder Boaz Adank met Bassie-pruik. © Quinten Bertens

Slimste mens Klaas Dijkhoff als baron in de binnenstad van Breda

BREDA - Hij was er al vroeg bij. Nog voor de klok van 12.00 uur liep staatssecretaris Klaas Dijkhoff al richting de binnenstad van Breda om carnaval te vieren. Verkleed als de 'baron' uit Bassie en Adriaan. Met een grote plaksnor, maar zonder zijn karakteristieke baard!!

"We gaan eerst naar de Inbev, daar wat drinken", aldus Dijkhoff, die carnaval vandaag even belangrijker vindt dan hoofdpijndossiers of verkiezingscampagnes. Met wat vrienden, onder wie de Bredase wethouder Boaz Adank, kruipt hij voor één dag in de huid van de tv-helden. 

"Wacht nog even een paar uurtjes met de foto plaatsen", vraagt de 'slimste mens van Nederland zo vroeg op de dag. Hij hoopt eerst nog even van de anonimiteit te kunnen genieten. Al zal dat, zelfs zonder baard, niet meevallen. 

  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.

In samenwerking met indebuurt Breda