Volledig scherm
Een flitspaal aan de Ringbaan West in Tilburg. © Beeld Werkt

‘Slechts’ 15.000 boetes op trajectcontrole A58, weinig geflitst in West-Brabant

Bekijk 'jouw' flitskastDoor de trajectcontrole op de A58 tussen Bergen op Zoom en Roosendaal zijn in de vier maanden rond de afgelopen zomer 15.447 boetes uitgedeeld. Dat is een flink stuk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen ging het om 35.045 boetes. Dat blijkt uit informatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid, dat ook cijfers bekendmaakte over flitspalen.

Naar verhouding levert de trajectcontrole op de A58 niet veel geld op voor Justitie. Bij de Westerscheldetunnel hangt landelijk gezien de minst lucratieve trajectcontrole. De A2 tussen Amsterdam en Utrecht leverde de meeste boetes op. Landelijk werden er in de maanden mei, juni, juli en augustus 706.585 boetes uitgeschreven op trajectcontroles. Dat zijn er bijna 80.000 minder dan dezelfde periode vorig jaar. 

Flitsers

Er staan nog maar een paar flitskasten in West-Brabant, met name in Breda. Die hebben lang niet zoveel geflitst als kasten in het midden en oosten van de provincie. Die aan de Backer de Ruebweg West in Breda is het meest actief, met 1.231 snelheidsboetes en 192 voor door rood rijden in de zomermaanden. Flitskoning van Brabant is die aan de westbaan van de John F. Kennedylaan in Eindhoven. Daar werd in vier maanden tijd 9.517 keer een hardrijder op de foto gezet. 

In onderstaande tabel staan alle Brabantse flitskasten. Zoek hieronder op hoeveel keer de flitspaal bij jou in de buurt actief is geweest in mei, juni, juli en augustus. 

In samenwerking met indebuurt Breda