Volledig scherm
Het Brejaart-pand in de Veemarktstraat © Jacques Hendriks

Sissy Boy, woningen en horeca in Brejaart-pand in Breda

BREDA - In het winkelpand van Intersport Brejaart in de Bredase Veemarktstraat komt een vestiging van het mode- en lifestylemerk Sissy Boy. Dat bevestigt Kris Maas van de Zundertse projectontwikkelaar Maas-Jacobs die per 1 april eigenaar van het gebouw wordt. 

Volledig scherm
De gesloten gevel van Brejaart aan de St. Janstraat wordt open gemaakt. Daar komt horeca. © Google Streetview

Het pand bestaat uit verschillende verdiepingen en loopt helemaal door tot aan de St. Janstraat. "Op de begane grond komen twee units. Eén daarvan met de ingang aan de Veemarktstraat is voor Sissy Boy. De ander unit, aan de kant van de St. Janstraat, krijgt een horecafuntie. Daar gaan we de gevel helemaal open maken," zegt  Maas.  Boven de winkel komen woningen. Hoeveel dat er zullen zijn, kan Maas nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat één verdieping wordt opgeofferd, zodat de Sissy Boy-winkel een hoogte van zo'n vijf meter kan krijgen. 

Sissy Boy heeft nu drie zaken in Breda. Eén daarvan, in de Houtmarktpassage, is tijdelijk. Het is niet uitgesloten dat de andere twee (waarvan een ook in Veemarktstraat en de ander in het station) blijven bestaan. Maas-Jacobs wil in april met de verbouwing beginnen. In de loop van het jaar zal de winkel open gaan. Wanneer de woningen en de horecazaak gereed zijn, is nog niet duidelijk.  

Dat Brejaart stopt is al langer bekend. Eigenaar Frank Brejaart kondigde dat in juli  aan. Hij heeft het besluit om te stoppen zelf genomen. 'Ik ga met pensioen, van het leven genieten', zei hij vorig jaar tegen deze krant.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5711 stemmen