Sfeerbeheerders houden verlaten Bredase uitgaansgebied veilig: ‘Veel zorgen bij de ondernemers’

videoBREDA - Nu de coronacrisis het normale leven heeft lamgelegd zijn ook de Brabantse nachten doodstil. Toch blijven de horecabeveiligers van Sfeerbeheer actief in het centrum van Breda. Volgens Bram Oei en Remco Theulen kan ook een leeg uitgaansgebied namelijk wel wat extra waakzaamheid gebruiken.

Geen dronken menigte die gekalmeerd moeten worden in de Vismarktstraat deze avond voor Bram Oei en Remco Theulen. In plaats daarvan controleren de horecabeveiligers met hun zaklampen de kroegen op mogelijke vernielingen of inbraak. ,,Het is vannacht de eerste keer dat we in de stad zijn zonder publiek en we proberen nu vooral te inventariseren waar er behoefte aan is", verklaart Oei. Tijdens de eerste rondgang door de lege straten van Breda valt de twee beveiligers vooral de grote hoeveelheid thuisfeestjes op. 

 1. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.
 2. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.

In samenwerking met indebuurt Breda