Volledig scherm
© ANP

Serious Request-dj's: de terreur moet niet regeren

BREDA - Ook in het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Breda is het nieuws over de vermoedelijke aanslag in Berlijn doorgedrongen. Een vrachtauto reed daar in op een kerstmarkt bij de Gedächtniskirche nabij de Kurfürstendam. 3FM-dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende willen 'het terreur niet laten regeren' en laten het aan de muzikanten in het huis over of ze hun programmering willen aanpassen.

,,Het voelt niet helemaal goed nu om een uur te springen en beuken'', richtte Domien zich vanavond tot een collectief van bekende dj's, waaronder Oliver Heldens, die een dance-optreden gepland hebben. Maar de 3FM'er, die zes dagen in het Glazen Huis doorbrengt, meent dat Serious Request uiteindelijk om de muziek draait.

Frank deelt die mening met zijn collega. ,,Het gaat ook om muziek om over na te denken. Over het Rode Kruis, maar ook over wat er verder in de wereld gebeurt.''

Volgens Frank zal 'uit je pan gaan' gek voelen. ,,Maar 'ze' willen dat je angst aanjaagt. Daar moeten we ons niet door laten leiden.''

Heldens - onderdeel van het dj-gilde - besloot vanavond zijn dance-platen gewoon te draaien. ,,Met mixed emotions'', aldus Frank. ,,De dance-avond is aangepast wat betreft de plaatkeuze vanwege de ontwikkelingen in Berlijn'', meldt 3FM.

In samenwerking met indebuurt Breda