Volledig scherm
stockadr stockpzc justitie rechtbank rechter gerechtshof rechtspraak © Thinkstock

Schrik in de rechtszaal: agressieve verdachte gooit water naar rechter en spuugt naar griffier

BREDA - Hevige schrik bij iedereen in de rechtszaal dinsdag. Een verdachte reageerde agressief toen hij hoorde dat hij in de gevangenis moest blijven. Meteen nadat de rechter hem dat kenbaar maakte, gooide de verdachte een beker water naar de voorzitter van de rechtbank. Daarna sprong hij op zijn stoel en toen hij door de parketpolitie werd afgevoerd, spuugde hij naar de griffier.

De man wordt verdacht van verschillende strafbare feiten, onder meer vernielingen en bedreigingen in Bergen op Zoom in september en aan het begin van dit jaar. De rechtbank behandelt die zaken pas op 12 juli inhoudelijk en moest daarom dinsdag een besluit nemen over het voorarrest.

Er moeten onder meer nog getuigen worden gehoord en ook de reclassering moet nog onderzoek doen. Zijn verzoek om schorsing van het voorarrest werd mede daardoor afgewezen, waarop de verdachte zijn ongenoegen op agressieve wijze uitte. De Marokkaanse verdachte voerde aan dat hij belang had bij een schorsing in verband met het mogelijk intrekken van zijn verblijfsvergunning. ,,Voorlopige hechtenis vind ik nu zeer onredelijk, omdat ik een groot belang heb om orde op zaken te stellen'', aldus de verdachte. 

Overigens was ook de officier van justitie het niet eens met het vrijlaten van de man, net zoals de rechter uiteindelijk.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda