Volledig scherm
De Schipper Groep trekt medio 2019 in het oude gebouw van PwC, in het midden op de foto. Rechts het gebouw van de Sociale Verzekeringsbank. © Google Streeview

Schipper voegt kantoren Made, Rijen en Zundert samen in Breda

BREDA - De Schipper Groep, een van de top-20 accountantskantoren van Nederland, gaat een nieuwe, grote vestiging in Breda openen. In het Stadionkwartier betrekt Schipper medio dit jaar een gebouw waar de huidige vestingen in Made, Zundert en Rijen worden samengevoegd.

In het kantoor komen circa 65 mensen te werken. Het gaat om het gebouw op de hoek van de Rat Verleghstraat en de Lunetstraat, waar voorheen PricewaterhouseCooper was gevestigd. PwC heeft nu alleen nog een kleiner kantoor in Breda aan de Lage Mosten en heeft zijn activiteiten deels naar Eindhoven verplaatst.

Grote bedrijven

Schipper is een van de weinige grote bedrijven die afgelopen tijd van buiten Breda naar de stad is gekomen, zo constateerde makelaar Van der Sande VanOpstal vorige week in een rapport over de kantorenmarkt. De meeste grotere transacties betreffen bedrijven die binnen de gemeente verhuizen.

Het gebouw waar Schipper in trekt omvat 2.650 vierkante meter. “We voegen ons kantoren in Rijen, Made en Zundert daar samen omdat Breda natuurlijk mooi centraal ligt en omdat het efficiënter is om op één locatie te werken,” aldus een woordvoerster van het bedrijf.

Zeeuwse oorsprong

Schipper is een van oorsprong Zeeuws bedrijf (opgericht in 1938). Het hoofdkantoor staat in Goes. Het bedrijf heeft circa 350 mensen in dienst, verdeeld over twaalf vestigingen in Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant (dat worden er tien na de samenvoeging in Breda). De kantoren in Made, Rijen en Zundert vallen sinds 2012 onder de Schipper Groep. Daarvoor droegen ze de naam ORZ Accountants en Belastingadviseurs.

Schipper werkt voor voor het MKB en biedt ondernemers diensten op het gebied van onder meer accountancy, controle, belastingadvies en juridische advisering. 

  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".

In samenwerking met indebuurt Breda