Volledig scherm
ANP Photo

Santé Group BV failliet, Mirabelle gesloten

BREDA - Op verzoek van uitbater Ed Splinter (Santé Group BV uit Waalwijk) heeft de rechtbank Breda restaurant en landgoed Mirabelle aan de Dr. Batenburglaan in Breda failliet verklaard.

De uitbater heeft afgelopen maandag de sleutels ingeleverd. Tussen restaurateur en verhuurder werd een vijftal rechtszaken gevoerd. Splinter stelde dat verhuurder Joe Krijnen eerst achterstallig onderhoud moest uitvoeren en weigerde de maandelijkse huur van 15.000 euro te betalen. Dit liep volgens beheerder Richard Schul op tot 97.000 euro.Nadat de rechter had bepaald dat de restaurateur het luxe restaurant moest verlaten, kon Splinter volgens curator Bart Prinsen niets anders dan zelf het faillissement aanvragen. "Naar de acht personeelsleden is een ontslagbrief onderweg", vertelt hij. "Als de rechter bepaalt dat het restaurant ontruimd moet worden, dan kan een zaak plots kantelen."Overigens zijn er behalve de verhuurder meer schuldeisers. Prinsen gaat dit volgens de regels van het faillissement uitzoeken en afhandelen. Mirabelle is al met diverse uitbaters failliet gegaan.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3199 stemmen