Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © politie

Ruzie tussen Belgen en Nederlanders escaleert in wilde achtervolging op de weg in Breda: zeven verdachten aangehouden

BREDA - Een ruzie tussen Belgen en Nederlanders is zaterdagmiddag volledig geëscaleerd in Breda. Twee auto's achtervolgden elkaar en achteraf bleek dat in een van de voertuigen een ploertendoder en een mogelijk vuurwapen lagen. Zeven verdachten zijn aangehouden door de politie.

De politie ontving rond 16.30 uur meerdere meldingen van een gevaarlijke achtervolging door Breda. Een Belgisch en een Nederlands voertuig zouden elkaar achtervolgen en hierbij elkaar ook daadwerkelijk raken.

Uiteindelijk stopte de achtervolging nabij het Stationsplein. De inzittenden vluchtten vervolgens een hotel binnen. Een 20-jarige Belg sprak bij het hotel surveillerende medewerkers van Handhaving aan. Zij zagen dat de Belg een ploertendoder en een mogelijk vuurwapen bij zich droeg, waarop hij voor alle veiligheid in de boeien werd gezet. Bij aankomst van de politie nam zij de verdachte over. 

Tekst gaat verder onder de foto

De politie trof meerdere wapens aan
Volledig scherm
De politie trof meerdere wapens aan © Instagram Wijkagent_grauwepolder

Twee mannen uit Roosendaal (19 en 20 jaar) werden eveneens aangehouden. De twee beschadigde auto’s en de twee wapens zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Het is op dit moment onbekend of het een daadwerkelijk vuurwapen betreft.

Tekst gaat verder onder de foto

De politie trof meerdere wapens aan
Volledig scherm
De politie trof meerdere wapens aan © Instagram Wijkagent_grauwepolder

Meer aanhoudingen

Niet veel later verschenen nog vier Belgen (in de leeftijd van 20 tot en met 22 jaar) op het politiebureau in Breda. Zij gaven aan bij de ruzie betrokken te zijn. De politie hield ook hen aan als verdachten. Waarom er een ruzie is ontstaan, met daaropvolgend een achtervolging, is op dit moment niet duidelijk. Hier doet de politie onderzoek naar.

  1. Breda kan wel leven met coronamaatregelen: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    Breda kan wel leven met coronamaat­re­ge­len: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    BREDA - Twee op de drie inwoners van Breda heeft geen moeite met de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus te bestrijden. Dat wil niet zeggen dat ze het er niet moeilijk mee hebben. Zo vindt 13 procent van de Bredanaars het jammer dat een bezoek aan verpleeghuis of andere zorginstelling er even niet in zit. Aan de andere kant leidt de situatie ook tot saamhorigheid: ‘Dit ken ik alleen maar uit de jaren ’50 en ‘60’.

In samenwerking met indebuurt Breda