Volledig scherm

Ruzie over hondenuitlaatplaats loopt uit op bedreiging met mes in Rijsbergen

RIJSBERGEN – De politie heeft dinsdagavond een 59-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden die verdacht wordt van bedreiging en vernieling. Oorzaak van het incident: een conflict over de uitlaatplaats van een hond.

Een 54-jarige vrouw vertelde volgens de politie dat ze een leegstaande kavel onderhoudt, waar een andere vrouw regelmatig haar hond de behoeftes liet doen. Toen dat dinsdagmiddag voor de zoveelste keer gebeurde, besloot ze de vrouw aan te spreken.

De ruzie liep hoog op en er werd op een gegeven moment zelfs met een riem geslagen. De man van de vrouw met de hond kwam later terug om verhaal te halen. Hij had een mes bij zich en dreigde daarmee de 54-jarige vrouw neer te steken. Ook zou hij het raam van de voordeur en een plantenbak vernield hebben.

Agenten kwamen ter plaatse en wilden de man aanhouden, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De verdachte verzette zich, waardoor er twee hondengeleiders moesten worden ingezet. Eenmaal op het politiebureau bleek dat de man onder invloed was van alcohol. Hij wordt verhoord door de recherche.

Nieuwsbrief BN DeStem
We sturen je elke ochtend een samenvatting van het laatste nieuws uit West-Brabant. Schrijf je hier gratis in voor onze nieuwsbrief.

  1. Ik ben echt klaar met dit kabinet
    Geef uw mening

    Ik ben echt klaar met dit kabinet

    Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?

In samenwerking met indebuurt Breda