Rupsenverdelger Hein uit Ulvenhout gaat jeukrupsen te lijf met spiritus en een aansteker

videoULVENHOUT - Naast koolmezen en lieveheersbeestjes heeft de eikenprocessierups er een vijand bij. Hein de Bont uit Ulvenhout gaat de beestjes te lijf met spiritus en vuur. Ruim 200.000 mensen hebben zijn YouTubefilmpje hierover al bekeken. De gemeente Breda toont zich ondertussen hoogst ongelukkig met deze ongevraagde hulp.

Het verhaal van Hein de Bont als rupsenverdelger begint in zijn eigen achtertuin. Net als veel andere Nederlanders werd hij deze zomer onaangenaam verrast door de processierupsenplaag. ,,Ik heb twee weken last van jeuk gehad, ik dacht eerst dat het bedwantsen waren.’’

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda