De Vlaszak in Breda. De rijbaan links wordt verbreed zodat auto's en bussen er in twee richtingen kunnen rijden. Aan de rechterkant wordt de groenstrook doorgetrokken tot aan het trottoir. Daar doorheen komt dan een apart fietspad (twee richtingen).
Volledig scherm
De Vlaszak in Breda. De rijbaan links wordt verbreed zodat auto's en bussen er in twee richtingen kunnen rijden. Aan de rechterkant wordt de groenstrook doorgetrokken tot aan het trottoir. Daar doorheen komt dan een apart fietspad (twee richtingen). © Gerlach Hochstenbach

Ruimte voor fietsers Vlaszak en Oude Vest

BREDA - Op de Oude Vest en de Vlaszak in Breda komt een twee richtingen-fietspad dat door een groenstrook gescheiden wordt van de rijweg voor het gemotoriseerde verkeer.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?