Roosendaler reed twee keer in op motoragent, doldwaze autorit eindigt met celstraf

BREDA/ROOSENDAAL/OUDENBOSCH - Een 43-jarige Roosendaler moet het inrijden op een motoragent bekopen met twee jaar cel, waarvan 146 dagen voorwaardelijk. En hij is een jaar lang zijn rijbewijs kwijt.

De man maakt op 13 juli 2016 een dollemansrit vanuit Roosendaal. De wegmisbruiker negeert de stoptekens en het zwaailicht van een achtervolgende motoragent. Die meet op de A58 snelheden van 200 kilometer per uur. In Oudenbosch rijdt de man zich klem in een éénrichtingsweg. De motoragent wil voorkomen dat hij er vandoor gaat. 

De rechtbank acht bewezen dat de automobilist vervolgens tweemaal op de agent is ingereden. Eerst achteruitrijdend en daarna nog eens recht op hem af. De Roosendaler bestrijdt dat. Maar het vonnis luidt meermaals poging tot zware mishandeling. 'Verdachte reed als een wildeman (..), hij haalde levensgevaarlijke capriolen uit (...), en probeerde de motoragent ernstig letsel toe te brengen'.

  1. Ergernis over uitblijven herstel Bredase balkons

    Ergernis over uitblijven herstel Bredase balkons

    BREDA - Al acht maanden staan er stempels op het voor- en achterbalkon van Els van Genugtens flat aan de Agaatstraat in de Bredase wijk Brabantpark. En niet alleen daar; alle balkons van het gebouw zijn gestut. ,,En er gebeurt helemaal niets’’, zegt Van Genugten, die de stempels behoorlijk beu is, want ze staan in de weg. Ze wijst op een rotan stoel die over de leuning van het balkon hangt. ,,Die staat normaal op het balkon, maar daar is nu geen ruimte voor.’’

In samenwerking met indebuurt Breda