Volledig scherm
De bigband Start Spreading the News begeleidt Ward zaterdag bij het slotconcert van Serious Rrequest © Robby van der Zande

Roosendaalse big band over slotconcert Serious Request: 'Nog steeds onwerkelijk'

BREDA/ROOSENDAAL - "Het is nog steeds onwerkelijk", vertelt toetsenist Jasper van Overveld (22) van big band Start Spreading The News. Zaterdag begeleidt de elfkoppige band uit Roosendaal Ward van Zanten als hij Start Spreading The News zingt tijdens de slotmanifestatie van Serious Request op het Chasseveld in Breda. "De zenuwen gieren door onze lijven. Maar we hebben er vooral heel veel zin in."

Van Overveld over deze samenwerking: "We zagen dinsdag Ward zingen bij het Glazen Huis. Toen begon het al te kriebelen. Start Spreading The News is ons lijflied. Op een gegeven moment zijn we door 3FM gebeld met het verzoek of we Ward willen begeleiden. Een grote eer."

Zenuwachtig

De big band heeft nog niet gerepeteerd met Ward. "Ik heb hem donderdag voor het eerst aan de telefoon gehad. Ook hij is zenuwachtig, maar heeft er net als wij enorm veel zin in." Zaterdag gaan ze nog wel even samen oefenen. Al kunnen de Roosendalers het lied al dromen. "De vijf jaar dat we bestaan hebben we het lied al zo'n 150 tot 200 keer gespeeld. Alleen nog nooit voor zo'n groot publiek", zegt Van Overveld lachend.

Waar hun naam eigenlijk vandaan komt. Overveld: "Onze zanger is groot fan van Frank Sinatra. We waren het eerst niet eens met de naam. Veel te lang. Maar vijf jaar verder is het erin geslepen. En nu, naar deze ervaring, zijn we de zanger alleen maar heel dankbaar."

In samenwerking met indebuurt Breda