Volledig scherm
Tijmen van Dijl, één van de oprichters van RoomRaccoon, het Bredase bedrijf dat de softwareoplossing biedt voor kleine hoteliers. RoomRaccoon heeft vanavond de Bredase Startup Award gewonnen en ontvangt hier de bokaal uit handen van wethouder Adank. © Saminna van den Bulk

RoomRaccoon wint de Bredase Startup Award van 2018

BREDA - In een daverende finale in het NAC-stadion is het Bredase bedrijf RoomRaccoon vanavond uitgeroepen tot Bredase Startup Award van 2018. De zevenkoppige jury koos voor het bedrijf vanwege de ‘economische impact’ en de werkgelegenheid dat het bedrijf zou kunnen genereren.

Het bedrijf werd in 2017 opgezet door Tijmen van Dijl (33) en vriendin Nadja Buckenberger (32). Uit pure noodzaak: toen Buckenberger hotel Bliss in Breda overnam, bleek dat er nog geen software was voor eigenaren van kleine hotels.

 RoomRaccoon maakt dit nu mogelijk: één systeem voor boekingen en reserveringen. En: een centraal punt voor hoteleigenaren om boekingskanalen te beheren, voor hotels tot vijftig kamers. Op dit moment zijn er internationaal vijfhonderd hotels die het systeem gebruiken. 

Het was niet de eerste keer dat het bedrijf meedong naar de titel: ook vorig jaar was RoomRaccoon één van de kanshebbers.

Erkenning

,,Wauw.” Mede-oprichter Van Dijl reageerde overdonderd op de winst. De prijs is volgens hem voor de oprichters, alsook voor het hele team, een ultieme blijk van erkenning. ,,Op naar de wereld", voegde hij er enthousiast aan toe. 

Het is de vierde keer dat deze prijs werd uitgereikt. De andere twee bedrijven die in de race waren voor de titel waren Combekk (producent van duurzame en traceerbare Dutch ovens, gietijzeren pannen gemaakt van bijvoorbeeld treinspoor) en Kaplock (volgens de makers de ‘eerste beveiligde kapstok ter wereld’).

Moeilijke keuze

Volgens jurylid en wethouder Boaz Adank waren de bedrijven ‘niet met elkaar te vergelijken’ en zouden ze het allemaal verdienen om te winnen. ,,Toch hebben we gekozen voor het bedrijf met de grootste economische impact, wat goed schaalbaar is en in potentie veel werkgelegenheid zou kunnen organiseren", vertelde hij, voor hij RoomRaccoon bekroonde met de titel.

De prijs is een initiatief van de gemeente Breda, Incubator Breda en Business Coach Breda. De winnaar gaat naar huis met onder andere een businesspakket ter waarde van 2500, aangeboden door NAC, een jaarlidmaatschap van werkgeversorganisatie VNO NCW en een jaar coaching vanuit het Bredase telecombedrijf CM. 

Omdat de punten van alle drie de kanshebbers zo dicht bij elkaar lagen, krijgen ook Kaplock en Combekk deze coaching aangeboden. 

Volledig scherm
Nadja Buckenberger en Tijmen van Dijl. Oprichters van RoomRaccoon, het Bredase bedrijf dat de softwareoplossing biedt voor kleine hoteliers. RoomRaccoon heeft vanavond de Bredase Startup Award gewonnen. © BN DeStem
  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8506 stemmen