Volledig scherm
Archieffoto ANP

'Rommeltje' bij justitie in Breda

BREDA - Advocaten klagen over het Openbaar Ministerie in Breda. Strafzaken worden te laat of helemaal niet behandeld. Er moeten veel te vaak zaken worden aangehouden. OM noemt enorme drukte als oorzaak problemen.

Het is 'een rommeltje' bij het Openbaar Ministerie in Breda, zegt een aantal advocaten. Strafzaken worden te laat of zelfs helemaal niet behandeld, waardoor verdachten te lang blijven vastzitten. Willen advocaten een officier van justitie over een zaak spreken, dan zijn die vaak onbereikbaar.

'Werkdruk enorm'

De werkdruk bij Justitie in Breda is ‘enorm’. En er is geen geld om ook maar een beetje uit te breiden. Met de ongeveer veertig thans beschikbare officieren van justitie moet het Openbaar Ministerie het doen in het gebied tussen Zeeland tot voorbij Tilburg. En dat is een bijna onmogelijke opgave, zegt plaatsvervangend hoofdofficier van justitie John Remmerswaal. „Zaken worden steeds complexer en de wet stelt steeds hogere eisen. Officieren van justitie rennen vaak van zitting naar zitting en van vergadering naar vergadering. Ik ben er niet over te spreken dat advocaten niet worden teruggebeld. Maar mede door de steeds hogere eisen die advocaten aan ons stellen zijn we vaak intensief aan het werk en niet bereikbaar. Daar tref ik weinig begrip voor.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda