Volledig scherm
Archieffoto ANP

'Rommeltje' bij justitie in Breda

BREDA - Advocaten klagen over het Openbaar Ministerie in Breda. Strafzaken worden te laat of helemaal niet behandeld. Er moeten veel te vaak zaken worden aangehouden. OM noemt enorme drukte als oorzaak problemen.

Het is 'een rommeltje' bij het Openbaar Ministerie in Breda, zegt een aantal advocaten. Strafzaken worden te laat of zelfs helemaal niet behandeld, waardoor verdachten te lang blijven vastzitten. Willen advocaten een officier van justitie over een zaak spreken, dan zijn die vaak onbereikbaar.

'Werkdruk enorm'

De werkdruk bij Justitie in Breda is ‘enorm’. En er is geen geld om ook maar een beetje uit te breiden. Met de ongeveer veertig thans beschikbare officieren van justitie moet het Openbaar Ministerie het doen in het gebied tussen Zeeland tot voorbij Tilburg. En dat is een bijna onmogelijke opgave, zegt plaatsvervangend hoofdofficier van justitie John Remmerswaal. „Zaken worden steeds complexer en de wet stelt steeds hogere eisen. Officieren van justitie rennen vaak van zitting naar zitting en van vergadering naar vergadering. Ik ben er niet over te spreken dat advocaten niet worden teruggebeld. Maar mede door de steeds hogere eisen die advocaten aan ons stellen zijn we vaak intensief aan het werk en niet bereikbaar. Daar tref ik weinig begrip voor.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Andro Knel verbroedert Sparta en NAC nog altijd
  PREMIUM

  Andro Knel verbroe­dert Sparta en NAC nog altijd

  SINT WILLEBRORD - Voetballer Andro Knel (1967-1989) was een geliefde jongen bij Sparta. Dat hij, met zijn karakteristieke rastaharen, vaak op rollerskates naar trainingen kwam is inmiddels een warme anekdote, die nog altijd verteld wordt. Knel verhuisde naar NAC, maar het noodlot gaf hem niet de tijd om zo'n zelfde status te verkrijgen als in Rotterdam. Op 7 juni 1989 stortte het vliegtuig met daarin het Surinaamse Elftal neer bij Paramaribo. Met Andro Knel erin.
 2. Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally
  GTC RALLY

  Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally

  Hermen Kobus heeft de GTC Rally gewonnen in zijn Skoda Fabia R5. Na twaalf proeven had hij samen met navigator Erik de Wild twee minuten en 49 seconden voorsprong op het duo Kevin van Deijne en Hein Verschuuren in hun Ford Fiesta R5. ,,Dit is de revanche voor vorig jaar toen we turboproblemen hadden. Wel jammer dat Bob de Jong en Hans Weijs jr er na de zesde proef al uit lagen. Daardoor hebben we er voor het publiek geen leuke show van kunnen maken", liet de winnaar weten.

In samenwerking met indebuurt Breda