Rolstoelglijbaan en vuilnisbakken met sensoren, kinderen bedenken robotica-oplossingen

VIDEOBREDA - Als ware vertegenwoordigers weten Charella en Zoë hun idee uitstekend te verkopen aan ieder die het horen wil. Met hun groepje van basisschool De Telgenborch uit Almelo hebben ze de rolstoelglijbaan bedacht. Speeltoestellenfabrikant Yalp heeft zich alvast enthousiast getoond, net als de gemeente Almelo. De maakkosten zijn beraamd op zo’n 60.000 euro; dat is nog een flink struikelblok.

De finale van de 17e editie van de wetenschaps- en technologiewedstrijd First Lego League vindt dit jaar plaats in Breepark. 54 groepjes scholieren -zo’n vijfhonderd kinderen in totaal- uit heel de Benelux presenteerden zaterdag hier hun ideeën. De opdracht: hoe kunnen we aan de hand van robotica een probleem van een gebouw of openbare ruimte oplossen?

  1. Hossen op de Markt in Breda zo populair dat hekken nodig zijn

    Hossen op de Markt in Breda zo populair dat hekken nodig zijn

    BREDA - Er was een tijd, nog niet eens zo heel lang geleden zelfs, dat het buitencarnaval in ut Kielegat in het slop leek te zitten. Hoe anders is dat anno 2020. Hossen op de Markt was zondagavond zelfs zo populair dat de organisatie, op last van de gemeente, rond 21.00 uur een deel van de Grote Markt, ter hoogte van de Korte Brugstraat, afsloot met hekken. Om veiligheidsredenen was de afspraak maximaal 7000 leutvierders zich rond het podium mochten verzamelen.

In samenwerking met indebuurt Breda