Volledig scherm
Prins Kaaff van Boemeldonck is vrijdagavond onthaald. © BAK van Boemeldonck

Rolph Kavelaars onthaald als Prins Kaaff van Boemeldonck

PRINSENBEEK - Rolph Kavelaars is afgelopen vrijdagavond onthaald als Prins Kaaff de Vierenvijftigste van Boemeldonck. Karnaval zit bij Prins Kaaff in het bloed, van generatie op generatie. Prins Kaaff heeft afgelopen jaar de grote optocht van Boemeldonck nog gewonnen bij de duo’s met de weergaloze vertolking van: ‘Sorry, Makreel effkes langs?’.

Prins Kaaff is geen onbekende in het dorp. Hij heeft zijn eigen fysiotherapiepraktijk waar volgens de BAK van Boemeldonck ‘menig carnavalsvierder op één van zijn behandeltafels is hersteld van de fysieke gevolgen het Boemeldonckse carnaval’. Als voorzitter van de Kapellencommissie is hij nauw betrokken bij het liedjesfestival. Tevens is hij lid van de Senaat van Boemeldonck en lid van KV de allerirste Boemeldonckse vrijwillige amateur hengelsportvisvereniging Zelden Thuis. Samen met zijn vrouw Marieke wordt karnaval in Boemeldonck al jaren gevierd en overgedragen aan zoon en dochter. 

Hofdames

Prins Kaaff de Vierenvijftigste wordt geflankeerd door de Hofdames Bo Snoek en Lotte van der Wiel. Bo is een echte Beekse en opgegroeid met de carnavalsgenen, ze is lid van CV Bende Gek en studeert voor verpleegkundige aan de Avans Hogeschool Breda. Lotte is ook een echte Beekse en al jaren lid van CV de Matties en heeft in het verleden in de prijzen gelopen bij de kinderoptocht met De Hartediefjes. Ze studeert op het Vitalis in Breda en zit momenteel in het 3e jaar voor onderwijsassistent. 

Raad van Elf

Voordat Prins Kaaff LIV en zijn hofdames onthaald werden, was de finale van de verkiezing Boemeldoncks karnavalslied 2020 waarbij als winnaar is verkozen: Guus met Magrietje. De nieuwe dansmarietjes zijn: Evi van der Wijngaart, Finn van Dongen, Frederique de Bruijn, Lelie Cazemier, Noa van Bavel, Renske Machielsen en Vive van Heijenoort. 

Nieuwe leden van de Raad van Elf zijn: Joost Koolen, Gwen van de Koedijk en Julian van Paeschen, terwijl de functie van Hoflivreier ingevuld gaat worden door Dennis Jorissen en Kimberley Spronk (de eerste vrouwelijke Hoflivreier van Boemeldonck). 

Ook in de hofkapel van de BAK van Boemeldonck zijn nieuwe leden te bewonderen: Rene Huijbregts en Jasper Vriends. De BAK: ,,Al deze nieuwe mensen zijn vol enthousiasme aangeschoven in de organisatie en maken het Boemeldoncks carnavalsgezelschap weer compleet. Schuif mar aon.”

Volledig scherm
Na weken van spanning en geruchten worden tijdens de Prinsenzitting eindelijk de nieuwe Grootvorst en zijn Hofdames bekend gemaakt. Voorafgaand aan de presentatie vindt de finale van het liedjesfestival plaats, hier winnaar Guus met Margrietje. © Pix4Profs/Edwin Wiekens
Volledig scherm
De finale van het liedjesfestival in Boemeldonck: TTT met Els en Rob (die eigenlijk Bert heet). © Pix4Profs/Edwin Wiekens

In samenwerking met indebuurt Breda